TEDAVİ YARDIMINA İLİŞKİN GENELGE

Odamıza Türk Eczacıları Birliği'nden gelen yazı ile;

T.C. Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 01.11.2005 tarih ve 22843 sayılı "Tedavi Yardımına İlişkin Genelge" ile, Beşeri ve Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar gereğince oluşturulan Geri Ödeme Komisyonunun 28.10.2005 tarihli ve 5 sayılı kararına istinaden, 9.2.2005 tarihli ve 25722 Mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan tedavi yardımına ilişkin (4) sıra numaralı 2005 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatına ekli Ek-2/D Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nde yer almakla birlikte indirim oranları değişen ilaçların uygulayıcı kurumlara duyurabilmesi amacıyla belirtilen değişiklik ve düzenlemelerin yapılmasının uygun görüldüğü bildirilmektedir.

Buna göre;

1- Talimat eki Ek-2/D Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nde yer alan ilaçlardan, indirim oranları ve yeni eşdeğer gruplarıyla beraber, Genelge eki (EK_1) sayılı listede

2- Talimatın 14.1nci maddesi gereğince, orijinal ilaçlardan 2005 yılı içerisinde altı yılını doldurması nedeniyle indirim oranları değişen ilaçlar,daha önce yayımlanan Talimat ekinde belirtilmiş olmakla birlikte, uygulamada herhangi bir tereddüde mahal verilmemesi amacıyla indirim oranlarının değiştiği tarihler ve uygulanacak yeni indirim oranları belirtilmek suretiyle Genelge eki (EK-2 ) sayılı listede gösterilmiştir.

Genelge yayımı tarihinde ( 01.11.2005) yürürlüğe girmiştir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

(Bakanlık Genelgesi ve Değişen ilaçların listesi aşağıda yer almaktadır.)

21 Kasım 2005     Okunma Sayısı : 2748     Yazdır