SGK'NIN SÖZLEŞME FESHİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Değerli Meslektaşlarımız,

16.12.2009 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu, Türk Eczacıları Birliği’ne noter aracılığı ile gönderdiği yazıda; 16.01.2010 tarihinden geçerli olmak üzere  Türk Eczacıları Birliği ile yaptığı 2009 SGK Protokolü’nü tek taraflı olarak feshettiğini bildirmiştir. Ayrıca görsel ve yazılı basında çıkan haberlerde de Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri eczaneler ile teker teker sözleşme imzalayacaklarını beyan ederek, eczacılarımızı Türk Eczacıları Birliği şemsiyesi dışına çıkartıp, yalnızlaştırmak istediklerini bir kez daha göstermişlerdir.

Türk Eczacıları Birliği, Eczacı Odaları ve Eczacılar süreç içerisinde örgütlülük konusunda Türkiye’ye örnek olmuş ve gerektiğinde 24 000’i aşan eczacısı ile aynı refleksi göstermiştir.

Gelinen nokta, eczacılarımızın bu refleksini görmeyen gözlere, duymayan kulaklara bir kez daha gösterme zamanıdır.

Bu anlamda meslektaşlarımızın kendilerini tek başına bırakacak girişimlerde bulunmamaları, SGK Provizyon Sisteminde çıkacak duyuru, mesaj ve benzeri yazıları okumadan işlem yapmamaları  ve Türk Eczacıları Birliği ile Eczacı Odası duyurularını takip etmeleri önem arz etmektedir.

E-SÖZLEŞMEYE HAYIR!!!

17 Aralık 2009     Okunma Sayısı : 3645     Yazdır