11.01.2005 TARİHLİ DUYURU

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM ;

14.12.2004 tarihinde; kamu kurumlarının serbest eczanelerden ilaç alımı hakkında imzalanan protokol gereği; 10.01.2005 tarihinden itibaren, bazı firmalar kamuya iskontolu satışlara başlamıştır.
Henüz tüm firmaların satış koşulları netlik kazanmadığından yapılan iskontolarla ilgili olarak faturalarınız ve alımlarınızda azami dikkat göstermenizi önemle rica ederim.

I- Kurum sözleşmelerinde Damga Vergisi uygulaması kaldırıldı

488 sayılı Damga Vergisi Kanunu 31.12.2004 gün ve 25687 sayılı 3.mükerrer Resmi
488 sayılı Kanunda belli parayı ihtiva etmeyen kağıtlar içinde sözleşmeler yer almadığından, Kurum sözleşmelerinde damga vergisi uygulaması sonlandırılmıştır.

II- OPTİSYENLİK MÜESSESESİ H.K

Gözlükçülük ruhsatnamesini ya da optisyenlik diplomasına haiz olsun ya da olmasın, eczacıların eczanelerinde optisyenlik mesleğini icra edebilmeleri için iki esas kriter bulunmaktadır.
Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi odamız internet sayfasındadır. ( www.adanaeo.org.tr )

III- TEB 2005 yılı MAJİSTRAL TARİFE PROGRAMI

Sağlık Bankalığı tarafından 15/10/2004 tarihinde onaylanan Eczanelerde Üretilen İlaçlar İçin Hazırlanan 2005 yılı Majistral Tarifesi , TEB tarafından üyelerin kullanımına hazır hale getirilmiştir. Majistral Programı kullanabilmeniz için www.teb.org.tr internet adresinden kendi bilgisayarınıza yüklemeniz gerekmektedir.

IV- SÜRSARJ ETİKETLERİ

01/01/2005 - 31/12/2005 tarihleri arasında kullanılacak sürsarj etiketleri ile ilgili duyuru internet sayfamızdadır.

V- Bağ- Kur ve Sağlık Bakanlığı'ndan gelen yazı

Bağ - Kur 'dan gelen "Pravachol tablet" ile ilgili duyuru ve Sağlık Bakanlığın'dan gelen "Sirdenafil sitrat" ile ilgili duyuru odamız internet sayfasındadır.

Bilgilerinize sunar , iyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla
Ecz. Alev TÜRKER