SSK YETKİLİLERİ İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER SONUCU

SSK Yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda;

·        Ocak ayı içerisinde meslektaşlarımızın "borcu yoktur" yazılarını temin etmeleri gerektiği; ve yeni dönem sözleşmelerin kuruma teslim ederken "borcu yoktur" evrakının da birlikte verileceği kurum tarafından bildirilmiştir.

·        20 Aralık 2005 tarihinden önce alınan ve kullanma süresi bitmemiş eski raporlar 6 ay geçerlidir.

·        Bazı ilaçlarda dikkat edilmesi gereken hususlar ise şöyledir:

B.U.T.'da 7 günlük tedavi esastır. Buna göre yazılan ilacın en küçük formu verilmelidir.
Ancak: Reçeteye Lustral 28 tablet yazıldıysa, Lustral verilebilir. Fakat Lustral yerine muadili verilecekse, aynı etken maddenin 14 tabletliği verilmelidir. Yine aynı şekilde reçeteye Pulcet yazıldıysa, küçük formu olmadığından Pulcet verilebilir. Ancak muadili verilecekse (Örneğin Panto) 14 tabletliği verilmelidir.

·        Kanser raporlarında; BUT'nın 12.07.14 C maddesine özellikle dikkat edilmelidir.Süresi dolmamış 20 Aralık 2005 tarihinden önce çıkarılan kanser raporları da 6 ay geçerli olmakla birlikte sitaloji, patoloji raporları; bunlar yapılmamış ise teşhise esas teşkil eden bilgiler içeren bir epikriz rapora eklenmesi gerekmektedir.

·        Yurtdışı sigortalı faturalarını teslim ederken, eczacıların fatura ekinde, reçete dökümü eklemeleri gerekmektedir. Dökümde hasta adı, ülkesi ve bağlı olduğu il müdürlüğünün adı yer almalıdır.

06 Ocak 2006     Okunma Sayısı : 3658     Yazdır