ADANA SSK SAĞLIK İŞLERİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLU ECZACISI ECZ. MEHMET EM VE ADANA –HATAY- MERSİN ECZACI ODALARI YÖNETİM KURULLARI İLE YAPILAN TOPLANTI HAKKINDA

          Adana SSK Sağlık İşleri Bölge Müdürlüğü Sorumlu Eczacısı Ecz. Mehmet EM ve Adana –Hatay- Mersin Eczacı Odaları Yönetim Kurulları ile 18.05.2006 tarihinde bir toplantı yapılarak aşağıdaki konuların meslektaşlarımıza duyurulması hususunda fikir birliğine varılmıştır.

         Görüşmeler devam etmekte olup, çelişkili konular açıklık kazandığında meslektaşlarımıza duyurulacaktır.

 

  • SSK tarafından; işlemlerin azaltılması, reçete kontrollerinin hızladırılması ve ödemelerin daha erken sürede yapılabilmesi için; meslektaşlarımızın 01-30 arası; ayda bir kez ay sonlandırması yapmaları diğer anlamda ayda tek fatura kesilmesi önerilmektedir.
  • SSK ile sözleşmesi olmayan resmi ve özel kuruluşlarda (Belediye Hekimlikleri, Özel Kurum Poliklinikleri, Mediko Sosyal v.b.) SSK’lı hasta reçeteleri yazıldığı takdirde eczaneler karşılayamaz. Sözleşmesi olmayan yerlerden yazılan reçete bedelleri ödenmez.
  • Reçete karşılarken; ilaçları alan kendisi, anne-baba-çocuk-eş ise reçete arkasına telefon veya adres bilgisi ve ilacı alanın adı, soyadı, imzası yeterlidir. İlacı alan diğer yakınları (komşusu v.s.) ise TC. kimlik nosu TC kimlik nosu yoksa kimlik bilgileri adres veya telefon ile adı, soyadı ve imzası alınmalıdır. 
  • Hasta sevk edildiği kuruma; aynı şehirde ise ilk 3 gün, ayrı şehirde ise ilk 5 gün için başvurmak zorundadır. Aksi takdirde sevki geçersizdir. Yatan hastalarda sevkte gün sorunu yoktur. Bazı özel hastalıklara ait sevkler üzerinde belirtildiği sürenin sonuna kadar geçerlidir. (dializ sevkleri......vb.)

·      İşyeri hekimleri çalışan yakınlarına reçete yazamazlar.(SSK ile özel anlaşması olanlar hariç)

·      Reçete provizyon sisteminde; eşdeğer girildiği takdirde sistemde (E) kaydı bulunuyorsa eşdeğer kaşesi basılmayacaktır.

  • Rapor fotokopilerinin aslı gibidir onayı; reçeteyi yazan hekimce yapılarak, başhekimlikçe onaylanacaktır.
  • Reçete bütününde her ilaç için ayrı teşhis aranma zorunluluğu yoktur. Ancak özel teşhis isteyen ilaçlar için prospektüsteki teşhise uygunluk bir zorunluluktur.
  • Gastroenteroloji, nefroloji ve endokrinoloji uzmanları; dahiliye uzmanlarının yazacağı ilaçları yazabilirler.
  • Raporlarda; TEŞHİS HARİÇ, düzeltme elle yapılabilir. Ancak düzeltilen bölüme hekimin kaşesi, imzası, düzeltme tarihi  ve başhekimlik onayı zorunludur.
  • Kullanım raporlarında mutlaka ilacın adı, dozu ve kullanım süresi belirtilmelidir.
  • Klopidogrel raporlarında veya reçetede hastaya stend takılış tarihi belirtilmelidir. İlaç kaplı stendlerde raporlar 6 ay; İlaç kaplı stend değil ise 4 hafta ile sınırlıdır.
  • Reçetelerdeki teşhislerde bazı çok bilinen tıbbi kısaltmalar geçerlidir. Örneğin; HT, DM, KOAH 
  • Hiperlipidemi raporlarında; değerler mutlaka rapora işlenmelidir. Raporun yanında ek belge laboratuar sonuçları geçerli değildir. Raporsuz reçeteye eklenecek laboratuar bulgularının da aslı gibidir onayı bulunmalıdır.


24 Mayıs 2006     Okunma Sayısı : 3805     Yazdır