SSK REÇETELERI TESLIM KUTULARI HAKKINDA

TEB'den Başkanlığımıza gönderilen yazı ile;
Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı ile Birliğimiz arasında imzalanan Protokol gereği toplantılarını sürdüren Yürütme ve Değerlendirme Kurulu'nun kararına dayanarak, reçetelerin Kuruma tesliminde, kıymetli evrak sayılan reçetelerin dış ortam koşullarından azami ölçüde korunması, arşivleme ve tekrar ulaşabilme kolaylığı sağlaması açısından eczanelerin uyması gereken koşullar Birliğimizce aşağıdaki şekilde saptanmıştır:
- Reçeteler, eczanenin bulunduğu İl için belirlenmiş bulunan renkte, en az 2,5 mm kalınlıkta, polipropilenden imal edilmiş olan kutularda Kuruma teslim edilecektir.
- Kutuların üzerinde; Kurum, İl, İlçe, eczane ve eczacının adı, adresi, dönemi, fatura numarası, reçete adeti bilgilerinin kalıcı ve okunaklı biçimde yazılı olduğu etiket bulunacaktır.
- Kullanılan kutuların boyutları, fazla yer kaplamaması açısından, içerdiği reçete adetine uygun olacaktır. Bunun için Kuruma teslim edilecek kutular üç değişik derinlikte olacaktır.
- Bölge Eczacı Odalarımızın elinde bulunan diğer renk ve boyuttaki polipropilen kutuların değiştirme vb. yöntemlerle hızla tüketilmesi; torba, çuval, zarf ve benzeri diğer malzemelerin kullanılmaması uygulama bütünlüğü açısından önemlidir.
- İllere göre kutu renkleri Ek'teki listededir.
- Haziran ayı içerisinde, bu uygulamanın başlatılması için gerekli hazırlıklar tamamlanmakta olup, malzemeye ait gerekli bilgiye EGAŞ A.Ş.'den (0312 284 04 15) ulaşılabilir.
Not:Adana için teslim kutusunun rengi "TURUNCU",Osmaniye için teslim kutusunun rengi "SİYAH" olacaktır.

EK DOSYALAR

dosyalar.xls