Xeljanz (Tofasitinib) ile İlgili Hazırlanan Doktor Bilgilendirme Mektubu Hakkında

Değerli Meslektaşlar,

TEB tarafından yayımlanan duyuru ile;

Bölge Eczacı Odası

Yönetim Kurulu Başkanlığı’na

Birliğimize T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan gelen 10.05.2019 tarih ve E.76119 sayılı yazı ile,

Sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmaları amacıyla mektup dağıtılması uygulamasının Kurum tarafından yürütüldüğü belirtilerek, “Xeljanz (tofasitinib)”in Türkiye’de onaylı olmayan 2×10 mg dozda kullanımı sonucu pulmoner emboli ve tüm nedenlere bağlı ölüm sıklığında artış görülmesi ile ilgili bilgileri içeren ve Kurumca onaylanan doktor bilgilendirme mektubunun Birliğimiz tarafından duyurulması istenmektedir.

İlgili Kurum yazısı ve doktor bilgilendirme mektubu yazımız ekinde yer almakta olup, bilgilerinizi ve üyelerinizin konu hakkında bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz. Arman Üney

TİTCK’nın 10.05.2019 tarih ve E.76119 sayılı yazısı için tıklayınız.

15 Mayıs 2019     Okunma Sayısı : 1017     Yazdır