C GRUBU SIRALI DAĞITIM VE KAN ÜRÜNÜ ECZACI ODASI ONAYLARI HK  (31-03-2017)

Değerli Meslektaşlarımız,

09.03.2017 tarihinde yaptığımız duyuru ile mahkeme kararı ile durdurulan bazı reçete ve ilaç gruplarında dağıtımın tekrar başladığı duyurulmuştu.

Reçete dağıtımında limitlerin sağlıklı kontrolü için SGK C Grubu Sıralı Dağıtım kapsamına giren reçetelerin TEB Farma-inbox Reçete Tevzi Sistemine günlük girilmesi ya da Eczane Otomasyon Programından günlük aktarılması önem arz etmektedir.

İşleyiş ve Odamızın reçete onayları ile ilgili olarak da;

Protokolün 3.7 maddesi gereği dağıtım kapsamına giren “C Grubu sıralı dağıtım”  reçete döküm listesi Farma İnbox’a girilerek
Oda onayı yapılması gerekmektedir.

Onay sırasında Farma inbox icmal listesi ile beraber C Grubu sıralı dağıtım reçete döküm listesi de getirilmelidir.

Reçete karşılanan Ay bitmeden reçetelerin  farma inbox onayı  yapılmayacaktır.

(Örneğin; Mart 2017 boyunca karşılanan reçeteler için onay 01.04.2017 tarihinden başlayıp  SGK fatura teslim tarihine kadar devam edecektir.)

·        Mor ve turuncu reçeteler için ise; onay esnasında meduladan  alınacak reçete arkası dökümü , farmainbox icmal listesi ile birlikte Odamıza gönderilmelidir.