MİADI DOLAN İLAÇLARIN İMHA İÇİN 25 KASIM 2024-27 ARALIK 2024 TARİHLERİ ARASINDA TOPLANMASI HAKKINDA

Değerli Meslektaşlarımız,

Eczanelerde miadı geçen ilaçları “Tehlikesiz Atık Kontrolü Yönetmeliği” hükümlerine göre tehlikesiz atık bertaraf etme lisansına sahip firmalar tarafından imha edilmektedir. Bu yıl da meslektaşlarımız tarafından 25 Kasım 2024 Pazartesi - 27 Aralık 2024 Cuma tarihleri arasında ilgili işlemlerin yapılarak imha edilecek ilaçların Odamıza ve Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekmektedir.

 

Odamıza teslim edilecek ilaçlar hakkında yapılması gereken işlemler;

-Renkli reçeteye tabi ilaçlar ile kontrole tabi ilaçlar dışındaki Odamıza teslim edilecek miadı geçmiş ilaçların eczane otomasyon programları üzerinden miadı doldu şeklinde çıkışları yapılarak isimleri, kutu sayıları bilgisayar ortamında yazılacak ve 3 nüsha olarak hazırlanan listeler eczacılarımız tarafından onaylandıktan (kaşe-imza) ve ekte bulunan sitotoksik ilaçların bulunmadığına dair dilekçe doldurulduktan sonra kolilerle birlikte Eczacı Odamıza teslim edilecektir. Sitotoksik ilaçlar imha firması tarafından kabul edilmemektedir. Odamıza ilaç teslim edecek meslektaşlarımızın ekte bulunan "ADANA ECZACI ODASI EK EVRAK" dilekçesinden iki adet imzalı nüshanın da Odamıza teslim etmesi gerekmektedir.

-Kolilerin üzerine eczane isimleri yazılmalıdır. Bilgisayar ortamında yazılmayan ve okunaklı olmayan listeler teslim alınmayacaktır.

-Renkli reçeteye tabi ilaçlar ile kontrole tabi ilaçlar eczacılarımız tarafından ayrıca hazırlanıp paketlenerek Adana İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilmelidir.

 

Adana İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilecek ilaçlar hakkında yapılması gereken işlemler;

Kullanılan eczane otomasyon sisteminde (TEBEOS,Botanik, Eczanem, Ilon..vs) “Miadı Dolan Ürünlerin çıkışı” bölümünden ITS sonlandırma işlemi yapılmış olan karekodlu ilaç listesi 3 nüsha olarak alınır. Listelerin her sayfası kaşe-imza ile onaylanır.

ITS portalı üzerinden deaktivasyon işleminin yapılması gerekmektedir. Bu işlemin basamakları şu şekildedir;

- ITS portalına giriş yapılır,

- Deaktivasyon işlemleri kısmına girilir,

- Deaktivasyon talep oluşturma seçilir,

- Deaktivasyon sebebi butonundan miat sebebiyle seçilir

- Alt kısımda listelenen ilaçlardan İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilecek olan ilaçlar seçilip İl Sağlık Müdürlüğü onayına gönder butonuna basılır. Bu işlem yapılmadan İl Sağlık Müdürlüğüne götürülen ilaçların deaktivasyon işlemi gerçekleştirilemeyecektir.

 

- EK-1'deki dilekçe 3 (üç) nüsha olarak doldurulup yine 3 (üç) nüsha olarak eczane programından alınan kare kodları gösterir ilaç listesi ve düzgünce kolilenmiş imha edilecek ilaçlar İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edilecektir. Kontrole tabi ilaçlar İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilmeden önce Odamızdan onay alınmasına gerek yoktur.

 

ÖNEMLİ NOT!!

*Eczacıların kaşelerini getirmeleri ve imha edilecek ilaçların mutlaka İTS üzerinden miat çıkışı/deaktivasyonu yapılmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde kabul edilmeyecektir.

*Koli içeriği ile liste kontrol edilecektir, bu nedenle liste ve kolileme işleminin dikkatli yapılması gerekmektedir.

*İlgili firmaya taşıma ve imha ücreti Eczacı Odamız tarafından karşılanacaktır.

“Kontrole tabi olan, kırmızı,yeşil,mor ve turuncu reçeteye tabi olan ilaçların deaktivasyonu aşağıda belirtilen şekilde yapılıp Adana İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilmelidir”

 


22 Kasım 2024     Okunma Sayısı : 2697     Yazdır