AŞILAR HAKKINDA

1262 Sayılı Kanunun 2. maddesine göre; aşıların özel bir isim altında yapılan koruma maddeleri kapsamında olmaları nedeniyle, yasalara göre ecza depolarından eczanelere, eczanelerden hastalara satılması gerekmektedir.

Özellikle kış mevsimine girdiğimiz bu günlerde Grip aşılarının yasal çerçevede soğuk zincir koşulları altında eczaneler tarafından hastaya sunulması gerekmektedir.

Adana Eczacı Odası olarak kreş, fabrika, okul gibi yerlerde yapılan toplu grip aşıları ile hukuki mücadelemiz sürmektedir. Ancak bu tür yerlere eczaneler tarafından toplu grip aşısı faturası kesildiği de bildirilmiştir.

6197 Sayılı Eczaneler ve Eczacılar Hakkındaki Kanunun 24. maddesine göre eczanelerde toptan ilaç satılması yasaktır.

Bu şekilde toptan fatura kesen meslektaşlarımız; uzun mücadeleler sonucu elde ettiğimiz mesleki haklarımızı, günlük küçük kazançları uğruna ihlal ederek, hem yasa dışı işler yapmış, hem de mesleki açıdan deontoloji dışı davranmış olmaktadırlar.

Meslektaşlarımızın, mesleki haklarının korunmasında azami hassasiyeti göstermeleri, aykırılıkları odamıza bildirmeleri rica olunur.

28 Eylül 2006     Okunma Sayısı : 4900     Yazdır