ÇUKUROVA DEVLET HASTANESİ HATALI/EKSİK REÇETE RAPOR

Değerli Meslektaşlar,

Odamıza 25.12.2007 tarih ve 16393 sayı ile Adana Çukurova Devlet Hastanesi Baştabipliğinden gönderilen yazıya istinaden, Odamızca 10.01.2008 tarihinde "Hasta Takibi" başlıklı duyuru yayınlanmış ve konu ile ilgili olarak hastane yönetimi ile görüşmelerimiz devam etmiştir. Bu görüşmeler sonunda 20.03.2008 tarih ve 04176 sayı ile Adana Çukurova Devlet Hastanesinden yeni bir yazı gönderilmiştir.

Gelen yazılar ve yapılan görüşmeler sonucu;

Çukurova Devlet Hastanesi tarafından hatalı veya eksik olarak hazırlanmış veya ilgili Sosyal Güvenlik Kurumlarından düzeltilmek üzere eczacıya iade edilmiş reçete veya raporların Adana Çukurova Devlet Hastanesinden sorunsuz olarak düzeltilebilmesi için öncelikle eczacı odasından ilgili reçete ile ilgili olarak onay alınması, daha sonra bu onay ile Adana Çukurova Devlet Hastanesi Hastane Yönetimi tarafından resmi olarak görevlendirilen Hastane Müdür Yardımcısı Mustafa TEMEL ile irtibat kurulması gerekmektedir.

Tek nedeni reçete yönlendirme, karne yazdırma gibi etik bozulmaları önlemek olan bu uygulama, bürokratik işlemler bakımından eczacılarımızı zorlayacak olmasına rağmen, yaşanan etik bozulmaları engelleyecek olması, hastane yönetiminin almış olduğu kararlar sonucu bu tür reçetelerin veya raporların izinsiz olarak düzeltilemeyecek ve izinsiz olarak hastane içerisinde bulunanlara yasal işlem yapılacak olması nedeniyle meslektaşlarımızın konuya azami özeni göstermeleri gerekmektedir.

28 Mart 2008     Okunma Sayısı : 2617     Yazdır