ECZANELERDE KULLANILACAK E LOGOSU HAKKINDA

Değerli Meslektaşlar,

Odamıza TEB'den gelen yazı ile Eczanelerde kullanılacak E-Logo hakkındaki mevcut yasal düzenlemelerin üyelerimize hatırlatılması ve E-Logo levhasının belirtilen standartlara uygun olması gerektiği bildirilmektedir.Buna göre;

Türk Eczacıları Birliği 36.Olağan Büyük Kongresi'nde alınmış olan karar ile eczanelerin tabela kirliliğini önlemek amacıyla eczane tabelalarına bir standart getirilmesi hakkında Merkez Heyeti'ne çalışma yapma yetkisi verilmektedir.

13.10.1992 tarih 21374 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Eczaneler ve Eczane Hizmetleri Hakkında Yönetmelik’in eczane levhaları hakkındaki koşullan açıkladığı 17.maddesinde "Eczanelerin cadde veya sokağa bakan cephelerine, eczanenin adı ve sahip ve mesul müdürün isim ve soyadını gösterir levha konulur veya bunlar vitrin camına uzaktan okunacak şekilde yazılır. Bunun dışında, cadde, sokak ve kaldırımlara seyyar veya sabit levha konulamaz." denmektedir.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından 06.03.2007 tarih, 26454 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Eczaneler ve Eczane Hizmetleri Hakkında Yönetmelikte Değişildik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile, 13.10.1992 tarih ve 21374 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Eczaneler ve Eczane Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin 17 nci maddesinin ikinci fıkrasında yapılan değişiklikte, eczanelerin dış cephesine, asgari ve azami ebattan ile renkleri Türk Eczacıları Birliği tarafından belirlenen ve Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görülen, iki cepheden kolayca görülecek yükseklikte, görüntü kirliliğine ve haksız rekabete yol açmayacak, çevreyi rahatsız etmeyecek, reklam izlenimi oluşturmayacak özellikte standart "E" logolu ışıklı levhaların konulması şartı getirilmiştir.

Yönetmelik değişikliği gereğince, tüm eczanelerin dış cephesine, Türk Eczacıları Birliği tarafından belirlenen ve Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görülen standartta “E” Logosu kullanılacaktır.

Eczanenin ön cephesinde kullanılmak üzere üyelerimiz tarafından logo temin edilmesi sırasında, logonun Türk Eczacıları Birliği tarafından belirlenen, aşağıda belirtilen standartlara uygun olmasına özen göstermeleri gerekmektedir. Üyelerimiz tarafından temin edilecek logoların, Birliğimiz tarafından belirlenen ve duyurulan standarda aykırı olması ve farklı standartlarda logoların eczaneler tarafından kullanılması, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’nün 29.11.2006 tarihli yazısı ile ifade edilen “görüntü kirliliği”ne yol açacağından, logoların Birliğimizce belirlenen standarda birebir uygun olarak üretimi çok büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle, üyelerimizin logo temini öncesinde, irtibat kurdukları firmadan, logonun Birliğimiz tarafından düzenlenmiş, belirlenen standarda uygun olduğuna dair “uygunluk” belgesini talep etmeleri gerekmektedir.

ECZANE TABELASI İÇİN BELİRLENEN ŞARTLAR

1.      Firma tarafından yapılacak ışıklı pano dıştan dışa 60X60 cm boyutuna kare olarak alüminyum kasadan yapılacak.

2.      Kare şeklindeki panonun üst köşeleri suya dayanıklı olacak şekilde imal edilecektir.

3.      Panoda 3 mm şeffaf ön koruma yer alacak.

4.      Çift taraflı olacak pano, eczanenin konumu ve talebi doğrultusunda tek taraflı olabilir.

5.      Işıklı panoda, tek tarafında 1200 +_ 50 adet 5 mm kırmızı led kullanılacak.

6.      Panodaki ledlerin gücü 800-1200 m/cd olacak.

7.      Pano, 220 volt elektrikle çalışır, 50 watt elektrik tüketir.

8.      Panoda, işletmenin belirlemiş olduğu flaşlı animasyon bulunacaktır.

24 Ocak 2008     Okunma Sayısı : 11299     Yazdır