KAMUOYUNA

Her sözleşme döneminde SGK tehditler savurarak eczacılardan taviz koparmaya çalışmaktadır
.

Artık dayanacak gücümüz kalmamıştır.

• Her yıl iskonto oranları arttırılmaktadır.
  • Muayene ücretlerinin yükü eczacıya verilmiştir.
  • Sigortalının maaşından düzenli olarak her ay kesilen katılım payları, yedi aydır ödenmemektedir.
  • Kamu iskontosunun maddi manevi yükünü eczacılar çekmektedir.
  • Provizyon sistemi çalışmamaktadır.
  • SGK reçete kontrollerinden en az 3 yıl geriden takip etmektedir.
  • Reçete kontrollerinde haksız kesintiler devam etmektedir.
  • Reçete fatura tesliminde sıkıntılar yaşanmaktadır.

Daha da sıralayabileceğimiz bunca sıkıntı var iken; SGK, Reçete provizyon sistemine aşağıdaki mesajı koymuştur:

"SENELERCE ÇEŞİTLİ SIKINTILARA GİREREK, KM.LERCE YOL KAT EDİP SÖZLEŞMELERİNİ YAPMAK İÇİN ZAHMETLERE GİREN, KURUMUMUZLA SÖZLEŞME YAPMIŞ ECZACILAR BUNDAN SONRA ECZANELERİNDE ELEKTRONİK ORTAMDA HİÇBİR ÜCRET ÖDEMEDEN 2008 YILI SÖZLEŞMELERİNİ YENİLEYEBİLMELERİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SON AŞAMAYA GELMİŞTİR."

Oysa eczacıların reçete hizmeti verdiği bütün kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla eczacılar adına sözleşme yapma yetkisi, 6643 sayılı Türk Eczacıları Birliği Kanunu'na (Madde 39 (j) bendi) göre Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti'ne verilmiştir.

SGK, eczacının km.lerce yol kat etmesini istemiyorsa önce reçete teslimlerini her ilde yapmalıdır. Sözleşme bedeli ödemesini istemiyorsa eczacı iskontolarını kaldırmalıdır. Haksız ve insafsız kesintilerinden vazgeçmelidir.

Sosyal Güvenlik Kurumu bugün (11.03.2008) yayınladığı mesajla, eczacıların mesleki örgütü olan Türk Eczacıları Birliği'ni yok sayarak eczacıların örgütlü gücünü ve eczacıyı koruyan şemsiyeyi kaldırılmayı hedeflemektedir. Eczacı örgütleri dışarıda tutularak ISKONTO ORANLARI arttırılmak istenmektedir. Örgütün gücünü zayıflatarak eczacı ile bireysel sözleşme imzalanması hedeflenmektedir.

Türk Eczacıları Birliği ile birlikte tüm Eczacı Odaları ve eczacılar bu açık tehdidi görmüştür. Meslektaşlarımız böyle bir oyuna gelmeyecektir.

SGK BU TAVRI İLE NE AMAÇLAMAKTADIR?

Eczacıların var olan sorunlarına hiçbir çözüm üretmeyen SGK'nın, meslek örgütümüzün görev ve sorumluluklarını yok sayan anlayışına karşı tepkimizin çok sert olacağını ve bugüne kadar tüm olumsuz koşullara karşın eczacılar tarafından kesintisiz sürdürülen ilaç hizmetinde yaşanabilecek mağduriyetlerin sorumlusunun biz eczacılar olmayacağını kamuoyu ile paylaşıyoruz.

ADANA ECZACI ODASI

11 Mart 2008     Okunma Sayısı : 2590     Yazdır