ODA BAŞKANIMIZIN 27 KASIM 2022 BÜYÜK ECZACI MİTİNGİ KONUŞMASI

 

Ulu Önder Atatürk’ün “Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar, asla yorulmazlar” sözünden feyz alıp Türkiye’nin dört bir yanından haklarını aramak için Ankara’ya gelen fedakar sağlık emekçisi meslektaşlarım, eczane teknisyenlerimiz, öğrencilerimiz hepimiz hoş geldiniz.

Mesleğimizin değersizleştirilmesine izin vermemek için, eczacılara yapılan haksızlıklara DURDEMEK için buraya tek ses haykırmaya geldik.

Eczacıların değersizleştirilmesine izin vermeyeceğiz.

Eczanede çalışan meslektaşlarımıza hak ettikleri değeri vermeyerek, ekonomik çıkmaza sokuyorlar. İlaç Fiyat Kararnamesinde sözüm ona yapılan, taleplerimizi karşılamaktan uzak değişiklikleri kabul etmiyoruz.

Kamu eczacılarımız, hastanelerde, kurumlarda fedakarca çalışıp devletin ilacın korurken, tedavinin devamlılığını sağlarken hak ettikleri değeri göremiyorlar.

Hem özlük, hem de ek ödemelerde yapılan değişiklikler taleplerimizi karşılamaktan uzaktadır.

Kontrolsüz açılan eczacılık fakülteleri ile mezun sayısı arttırılarak ve yeterli eğitim verilmeyerek mesleğimiz değersizleştirilmektedir. Kontrolsüz açılan fakültelere Dur demek için buradayız.

Taleplerimiz; halkın ilaca erişmesi içindir, ilaç yokluklarına son vermek içindir, yaşam hakkı içindir. SAĞLIKTAN TASARRUF OLMAZ.

Yaşatmak için yaşamak istiyoruz.

Mesleğimizin geleceği için buradayız, haksızlıklara dur demek için buradayız, duymayan kulakların duyması, görmeyen gözlerin görmesi için buradayız.

Ne demiş Şair “Yok Öyle Umutları Yitirip Karanlıkta Savrulmak. Unutma Aynı Gökyüzü Altında Bir Direniştir Yaşamak”. Umudumuzu kaybetmeyelim, umutsuzluğa düşmeyelim, birlik olursak bizi kimse yıkamaz, umut sizsiniz, gelecek sizsiniz değerli meslektaşlarım.

Hepinizi Saygıyla Selamlıyorum.


04 Nisan 2023     Okunma Sayısı : 248     Yazdır