SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMLERİ HAKKINDA

6197 Sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yasamızın 30. Maddesi Eczanelerin yılda en az iki kez olmak üzere gerektiğinde Sağlık Bakanlığı’nca denetlenmesi gerektiği şeklindedir.

Bilindiği üzere, şu günlerde ilgili yasa gereği, tüm ülkede olduğu gibi Adana’da da eczaneler İl Sağlık Müdürlüğü tarafından denetlenmektedir.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Şube Müdürlüğüyle yapılan görüşmelerde, eczane denetimleri konusunda meslektaşlarımız ile birlikte ortak bilgilendirme toplantısı yapılması kararı alınmıştır.

Toplantıda;

Narkotik ve psikotrop ilaçların kayıt işlemleri, normal reçete ile verilecek kontrole tabi ilaçların kayıt işlemleri, Eczacılı ile ilgili değişen ceza maddeleri...vs. eczanelerin denetimi sırasında yaşanan eksiklik ve aksaklıklar konu edilecektir.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan eczane denetimlerinde mağduriyet yaşanmaması açısından önem taşıyan bu toplantıya tüm meslektaşlarımızın katılımı gereklidir.

Önemle duyurulur.

Tarih: 29.04.2008 Salı günü öğlen saat 12:15 - Seyhan İlçesi Eczacıları

30.04.2008 Çarşamba günü Saat 12:15 - Yüreğir-Ceyhan-Kozan ve Diğer İlçe ve Belde Eczacıları

Yer : Adana Eczacı Odası