SGK FATURA KESİMİ HAKKINDA

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 28.09.2007 tarihinde yapılan duyuru ile;

Devredilen 3 Sosyal Güvenlik Kurumu adına ayrı ayrı kesilen üçer adet  A Grubu ve üçer adet B Grubu faturaların eylül ayı ve sonrasında birer adet (A ve B Grubu) olarak kesilmesine başlanacaktır. Yeni döküm alma uygulamasında devredilen 3 Sosyal Güvenlik Kurumu adına ayrı ayrı sonlandırma işlemi yapıldıktan sonra Döküm Yazdır butonu aktif hale gelecektir. Döküm Yazdır butonu tıklandıktan sonra fatura tarih ve numarası girilerek devredilen 3 Sosyal Güvenlik Kurumu adına tek bir liste oluşur. Özet bilgi sayfasında yer alan toplam rakam üzerinden de bir fatura kesilir. Bu uygulama A ve B grupları için ayrı ayrı yapılır.
Eylül ayı dökümleri http://www.emekli.gov.tr/online_islemler.html  kısmında Eczane Uygulaması 6.2 bölümünde "Döküm II" kısmında bulunmaktadır. Ayrıntılı açıklamalar aşağıda yer almaktadır.
Meslektaşlarımıza duyurulur.
-Emekli Sandığı (Yukarıdaki link tıklanarak) Online işlemler bölümünden Eylül ayı ve bundan sonraki dökümler yer alan Döküm II butonu tıklanır.

SGK2.JPG
-Açılan sayfadan Eczane Sicili ve Parola girilir "TAMAM" tuşuna basılır.
-A Grubu ve B Grubu reçeteler için ayrı ayrı Emekli Sandığı,Bağ-Kur ve SSK için sırasıyla sol bölümden hangi grup reçete alınacaksa işaretlenir; orta bölümde üstte yer alan Emekli Sandığı(Devredilen),SSK(Devredilen),Bağ-Kur(Devredilen) kurum ismi işaretlenir; Dönem bölümünden döküm alınmak istenen ay işaretlenir.Ve aşağıda yer alan listele tuşuna basılır.
sgk1.JPG
-Her grup (A Grubu ve B Grubu) ve her kurum (Emekli Sandığı,Bağ-Kur,SSK) için "Şifre" yazıldıktan sonra "KAPAT" tuşuna basılır. Tüm grup ve kurumlarda kapatma işlemi yapıldıktan sonra "DÖKÜM YAZDIR" bölümü aktif hale geçecektir.
SGK3.JPG

I-FATURA TESLİMİ (17.7.2007 tarihli duyurumuzun güncellenmiş halidir)

SGK reçetelerinde yine her ayın sonunda dönem sonlandırılarak fatura kesilecek ve fatura tarihi olarak da ilgili ayın son gününün tarihi yazılacaktır.

Önceki dönemden farklı olarak evraklar 2 çuval ile teslim edilecektir.

A grubu reçete çuvalında, A Grubu Emekli Sandığı, Bağ- Kur, SSK reçeteleri aynı çuvala konacaktır.

B grubu reçete çuvalında, B Grubu Emekli Sandığı, Bağ- Kur, SSK reçeteleri aynı çuvala konacaktır.

A ve B grubu reçete çuvalları birbirine bağlanmak sureti ile kuruma teslim edilecektir.

Çuvalın dışında ise, her poşet için ayrı ayrı olmak üzere ikişer adet kaşeli-imzalı döküm listesinin son sayfasında bulunan reçete döküm özeti verilecektir. SSK için her ay verilen bir önceki ayın SSK prim makbuzu verilmesi işlemi son bulmuştur. Yine 6 ayda bir verilmesi gereken SSK borcu yoktur yazısı ödeme genelgesinde belirtildiği şekilde “e-borcu yoktur”(Türkiye genelinde borcu yoktur taraması yapılacaktır) yazısı olarak her ay SSK evrakları ile birlikte teslim edilmesi gerekmektedir. Bağ-Kur’ da ise eczacılarımızın Bağ-Kur internet sayfasından alacakları borç durumunu gösteren belgeyi, Bağ-Kur emeklisi meslektaşlarımızın karnelerinin ön yüz fotokopisini, isteğe bağlı sigortalı olarak çalışan meslektaşlarımızın ise SSK İl Müdürlüklerinden aldıkları isteğe bağlı sigortalı olduklarını gösteren belge ile “e-borcu yoktur” belgesini Bağ-Kur evrakları ile birlikte vermeleri gerekmektedir.

Evrakların teslimi ise, her ayın 5’i ile 14’ü arasında(14’ü hafta sonuna gelirse 13’ü akşamı) mesai bitimine kadar SSK Sağlık İşleri İl Müdürlüğü’ ne teslim etmeleri gerekmektedir.

Kan Ürünü ve Hemofili reçetelerinde ayın 1-15 i arasında karşılanan reçeteler takip eden 3 iş günü, ayın 16 ile ay sonu arasında karşılanan reçeteler ise takip eden 3 iş günü içerisinde ayda iki defa olmak üzere faturalandırılıp, kuruma 3 iş günü içinde teslim edilecektir.

II- A GRUBU REÇETE ÇUVALI VE B GRUBU REÇETE ÇUVALINDA BULUNMASI GEREKEN BELGELER VE EVRAK TESLİMİ SIRASINDA VERİLMESİ GEREKEN BELGELER AŞAĞIDAKİ GİBİDİRi:

*A GRUBU REÇETE ÇUVALI

1.poşete A grubu reçeteleri+ 2 adet fatura aslı+ 1 adet eczacı tarafından kaşelenip imzalanmış fatura fotokopisi+ 3 adet eczacı tarafından imzalanıp kaşelenmiş reçete döküm listesi bulunacaktır.(Döküm listeleri fatura asıllarına ve fotokopisine zımbalanacaktır.)

Çuvalın dışında ise döküm listesinin son sayfasında bulunan döküm özetinden imzalı ve kaşeli olmak üzere ikişer tane ve SSK için “e- borcu yoktur”, Bağ-Kur için yine borç durumunu gösterir belge eklenecektir.

*B GRUBU REÇETE ÇUVALI

1.poşete B grubu reçeteleri+ 2 adet fatura aslı+ 1 adet eczacı tarafından kaşelenip imzalanmış fatura fotokopisi+ 3 adet eczacı tarafından imzalanıp kaşelenmiş reçete döküm listesi bulunacaktır.(Döküm listeleri fatura asıllarına ve fotokopisine zımbalanacaktır.)

Çuvalın dışında ise  döküm listesinin son sayfasında bulunan döküm özetinden imzalı ve kaşeli olmak üzere ikişer tane(her kurum için) ve SSK için “e- borcu yoktur”, Bağ-Kur için yine borç durumunu gösterir belge eklenecektir.

Evrakların teslimi , her ayın 5’ i ile 14’ü arasında(14’ü hafta sonuna gelirse 13’ü akşamı) mesai bitimine kadar SSK Sağlık İşleri İl Müdürlüğü’ ne yapılacaktır.

Reçetelerde dönem sonlandırma işlemi yapıldıktan sonra bir ya da birkaç reçetenin eksik olduğu anlaşıldığı taktirde mutlaka kuruma başvurulup dönem sonlandırma işleminin iptal edilmesi, eksik reçetenin silinerek yeniden dönem sonlandırma işlemi yapılması gerekmektedir.

30 Eylül 2007     Okunma Sayısı : 13067     Yazdır