SSGSS MİTİNG'İ HAKKINDA

Değerli Meslektaşlarımız,

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısı şu günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediyor.

14 Mart 2008 tarihindeki Emek Platformu’nca düzenlenen protesto gösterilerinden sonra Yasa Tasarısı’nda bir takım düzenlemeler yapılmış; örneğin şu anda emeklilik için asgari 7000 olan prim gün sayısı 9000 den 7200 güne indirilmiş yani çıkartılmıştır. Ancak emeklilik için 65 yaş zorunluluğu devam ediyor.

Sosyal Devlet anlayışından uzaklaşmanın hukuki belgesi niteliğindeki SSGSS Yasa Tasarısı’na karşı demokratik tepkimizi göstermek üzere TEB ve Eczacı Odaları olarak diğer Sivil Toplum ve Meslek Örgütleri ile birlikte 6 Nisan Pazar günü saat 14:00 de İstanbul Kadıköy İskele Meydanı’nda olacağız.

Mitinge katılmak isteyen meslektaşlarımızın en geç 3 Nisan 2008 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar odamıza başvurmaları gerekmektedir.

BİZ KARŞI ÇIKARSAK YAPAMAZLAR.

03 Nisan 2008     Okunma Sayısı : 1947     Yazdır