SSK YETKİLİLERİ İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER HAKKINDA

         Adana SSK Sağlık İşleri Bölge Müdürlüğü sorumlu eczacısı Mehmet EM ile 2-3.6.2006 tarihinde yapılan toplantı sonucu aşağıdaki konuların meslektaşlarımıza duyurulması hususunda fikir birliğine varılmıştır.

  

  • Sağlık kurulu raporunda teşhis hariç; rapordaki düzeltmeler ilgili uzman hekim tarafından elle yapılabilir. Düzeltme  başhekimlik tarafından onaylanmalıdır. Ayrıca raporda düzeltme tarihi olmalıdır.

  • Antibiyotik tedavisinde pnömoni, bronşektazi, osteomiyelit teşhisleri dışında bir antibiyotik formunun 14’lük ve 10’luk ambalajları varsa 10’luk ambalajdan 2 kutu yazılmış ise 5 günlük tedavi esas alınarak bir kutu verilecektir. Şayet bu ilacın 14 tabletlik formu yazılmış ise bu ilaçtan bir kutu olarak verilebilir. Aynı şekilde yine piyasada 50ml,70ml ve 100 ml’lik ambalajlarda üretilen süspansiyonlar verilirken dozlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

  • Kanser ilaçlarında özellikle Maptera, Glivec, Thalidomid için aranan özel endikasyona dikkat edilmelidir. Maptera için reçetede kaçıncı kür olduğu belirtilmelidir.

  • Kanser raporlarında dozu metrekare cinsinden kullanılacak ilaçlarda hastanın metrekaresi mutlaka belirtilmelidir.

  • Kan hastalıklarında kullanılan kemoterapi ilaçlarında; kan hastalıkları teşhis (8.00) koduyla girildiğinde patoloji ve sitoloji raporuna gerek yoktur.

  • Klopidogrel kullanım ilkelerinde stend takılan hasta reçetesine stend takılış tarihi belirtilmelidir. C maddesindeki hastalıklarda ödenebilmesi için asetil salisilik asit ve diğer antiagregan ilaçların kullanılamadığı birlikte belirtilecektir.

  • Migren tedavisinde Topiramat sadece nöroloji uzmanının yer aldığı raporla ödenecektir.

  • Etodolak 200mg bütün hekimlerce, 400mg formu uzman hekimlerce yazılabilir.

  • Heyet raporunda herhangi bir ilacın ismi mevcut ise sadece ismi yazılan ilaç verilebilecektir. Başka bir ilaç verilemez ve raporda belirtilen dozun üstüne çıkılamaz.

  • İnsulin, Rosiglitazon, Pioglitazon, Glukagon, İrbesartan, Kandesartan, Losartan, Telmisartan, Valsartan, Rilmeniden, Moksonidin, Olmesartan etken maddeli ilaçlarda raporda kullanım şeması zorunluluğu yoktur.

 

  • Stablon uzman hekim tarafından yazılacaktır.

  • Yatan hasta reçetelerinde başhekimlik onayı olmalıdır. Raporlarda “Aslı gibidir” onaylarında; hekimin kaşesinde bağlı olduğu kurumun adı varsa yeterlidir. Ayrıca kurum onayına (mühüre) gerek yoktur.

  • Tüp bebekte önce infertilite tedavisi uygulanmış olmalıdır. Tüp bebekten önce hastaya 3 kez IUI, yine 3 kez ovülasyon indüksiyonu yapılmış olmalıdır. Infertilitede toplam 4500 ünite doz uygulanabilir. Tüp bebekte her siklus için yeni rapor çıkacak ve rapor 1 aylık olacaktır. Raporlarda iki jinekolog, bir ürolog bulunacaktır. Tüp bebekte toplam 9000 ünite üç siklus için azami dozdur. Bu nedenle  hastanın daha önceki reçetelerine dikkat edilmelidir. Erkek faktöründe spermogram eklenmelidir.

Lucrin daily isimli ilaç SSK’da tüp bebek tedavisinde endikasyon dışı kabul edildiğinden ödenmemektedir.

 

·        İmmunglobulinler BUT’ta belirtilen teşhisler ve “immun yetmezliği” teşhisiyle ödenir. Diğer endikasyonlarda ödenmeyecektir.

 

·        Yeşil reçeteye tabi ilaçlar yeşil reçeteye yazılarak da ödenir.

 

·        Sevelamer  periton diyaliz  tedavisi görenlerde endikasyon dışıdır,ödenmez.

 

·        15.05.2006 tarihinden önceki hiperlipidemi raporlarında; teşhiste  hiperlipidemi ile birlikte DM, Koroner Arter Hastalığı ve geçirilmiş MI teşhislerinden biri var ise rapora hiçbir ek belge istenmez. Teşhis sadece hiperlipidemi ise rapora laboratuar sonucu eklenmelidir.

 

15.05.2006 tarihinden sonra çıkan raporlarda ise tahlil sonuçları mutlaka BUT’a uygun olarak rapora işlenmiş olacaktır. Tahlil sonucunun rapora eklenmesi ödenmeme sebebidir.

 

   15.05.2006 tarihinden sonra raporsuz hastalarda ise ilaçlar  BUT’a    uygun olarak verilecektir.

 

·        Tek hekimli kullanım ve muafiyet raporları ile içeriğinde sadece hiperlipidemi teşhisi olan raporlarla ilgili görüşmeler devam etmekte olup sonuç alındığında web sayfamızda duyurulacaktır.

·        Dönem sonlandırma işlemi yapıldıktan sonra evraklar ayın 15’ini takip eden 5 iş günü içerisinde kuruma teslim edilmek zorundadır. Aksi taktirde teslimat bir sonraki aya sarkacaktır.

 

·        15 Mayıs’tan önce ay sonlandıran ve faturalarını teslim etmeyen eczacılarımızın 12 Haziran’a kadar faturalarını teslim etmeleri gerekmektedir.

 

·        Eczaneler kuruma fatura teslim ederken bir önceki ayın SSK primlerini yatırdıklarına dair makbuzlarını ya da banka dekontlarını da teslim etmek zorundadırlar.

 


10 Haziran 2006     Okunma Sayısı : 6113     Yazdır