TEŞEKKÜR MESAJI

Hükümet yetkilileri ve TEB arasında ülke kamuoyu önünde gerçekleşen “2008 İlaç Alım Protokolü” görüşmelerinde, protokolün iki önemli maddesine ilişkin açıklama dün web sayfalarında duyuruldu. Diğer maddelere ilişkin ise TEB protokol komisyonu tarafından yapılan görüşmeler devam ediyor. Bugün yarın protokol üzerinde uzlaşılan diğer maddeler yayımlanacaktır. Bir önceki yıldan çok daha iyi bir protokole imza atılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Eczacı örgütlerini eylem sürecine götüren protokol görüşmeleri, örgütlerimize ve meslektaşlarımıza kazanım sağlamasının yanında önemli dersler de vermiştir. Diğer büyük eczacı eylemleri gibi bugün yaşadıklarımız örgüt tarihindeki yerini alacaktır.

Hükümetin Maliye, Sağlık ve Çalışma Bakanları ile yaptığımız görüşmeler; süreci iyi yönlendiren TEB ile birlikte, eczacı odaları ve tüm meslektaşlarımızın onurlu, kararlı ve dirençli bir tavrın sonucu olumlu neticelenmiştir. Özellikle eczane hâsılatları ilk iki grupta yer alan 16 000 meslektaşımız için önemli bir kazanım sağlanmıştır.

Ekonomik yönü bir yana, meslektaşlarımız açısından yıllardır her protokol sonucu yeni kayıplar nedeni ile oluşan olumsuz hava bu kez yaşanmamıştır. Medyanın ilgisi ve süreç sonrası toplumda oluşan olumlu hava, tarafların her ikisinin de olumlu açıklamalar yapması bir diğer kazanım olarak görülmelidir.

Örgütsel güç ve örgütsel kararlılık sonucu elde edilen kazanımlar elbette ki kişisel kazanımlardan çok daha kıymetli ve çok daha anlamlıdır. Ancak daha da önemlisi, bu güçten elde ettiğiniz sonucu ortaklaştırabilmek ve bu gücün devamını sağlayabilmektir.

Meslektaşlarımıza güven ve moral veren bu gelişmelerde emeği, katkısı olanlara; başta TEB yöneticileri olmak üzere, bölge eczacı odalarına, protokol komisyonu üyelerine, ilgisini eksik tutmayan medya mensuplarına ve süreçte olağanüstü çaba gösteren TEB emekçilerine bölgemdeki meslektaşlarım adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Örgütlü gücümüzü, dayanışma gücümüzü tekrar hissettirdiniz.

Adana Eczacı Odası’nın süreç içerisindeki toplantılarında olamadım. Ancak mesajlarınızla, gösterdiğiniz kararlılık ve desteklerinizle hep birlikteydik. Odamızın kültürü ve dayanışma bilinci her zaman zor zamanlarda kendini göstermiştir. Adana Eczacı Odası’nın bir üyesi olmaktan bir kez daha gurur duydum. Tüm meslektaşlarıma kararlı duruşları ve destekleri için çok teşekkür ediyorum.

Birlikte olmanın, paylaşmanın ve dayanışmanın ayrılmaz bir yanımız olduğu daha saygın bir eczacılık mesleği dileklerimle hepinize saygılar sunuyorum.

Ecz. Burhanettin BULUT

Başkan.