YEŞİL KART İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

Değerli Meslektaşlarım,

Seyhan ve Yüreğir Grup Başkanlıkları Yeşil Kart Bürosu Yetkilileri ile yapılan görüşme sonucu bilgilendirme notları aşağıdadır:

A.
Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü'ne Yeşil Kart ödeneği gelmiştir.

B.
1.        7. ay sonuna kadar olan tüm reçeteler Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü'ne gönderilmiştir.
2.        8. ay faturalarının tahakkukları kesilmiş olup;Defterdarlığa gönderilmek üzere Yeşil Kart bürosundadır.
3.        9. ay faturaları incelemeleri bitmiş olup;Seyhan'da düzeltilmesi için Eczacı Odasına 219 eczaneye ait evrak gönderilmiştir.

C.
6.7. ve 8. aylarda reçete iadeleri bulunan eczanelerin reçete eksikliklerini tamamlayıp bir an önce yeşil kart bürosuna teslim etmesi gerekmekte veya eczacı tarafından fatura bedelinin eksik ödenmesi isteniyorsa , eksik ödeme yapılması ile ilgili bir yazı Yeşil Kart bürosuna ivedi olarak ulaştırılmalıdır. Aksi takdirde evrak eksikliğinden dolayı eczane faturalarının tahakkuku yapılamamaktadır.

D.
Yeşil Kart Reçeteleri karşılarken aşağıdaki konulara titizlikle uyulması gerekmektedir.

1.        Reçete üzerinde Yeşil Kart hastasının TC Kimlik nosu ile ilaç alanın tel ve/veya adresi olmalıdır.
2.        Raporlu reçetelerde raporların "ASLI GİBİDİR"onayına dikkat edilmelidir. BUT'a göre yeşil kart reçetelerinde rapor onayı reçeteyi yazan doktor veya raporu çıkaran hastane tarafından yapılmalıdır.
3.        Yeni doğan bebek reçetelerinde mutlaka doğum raporu fotokopisi bulunmalı veya doktor reçete üzerine "yeni doğum .... ....günlük bebek" notu düşmelidir.
4.        Sözleşmeye göre Yeşil Kart yatan hasta reçeteleri hastane eczaneleri tarafından karşılanmaktadır. Serbest eczaneler Yeşil Kart yatan hasta reçetelerini veremez.
5.        Reçeteler karşılanırken, eşdeğer ilaçlar için mutlaka provizyon sisteminden "E" onayı alınmalıdır.
6.        Enjektabl ilaçlar da enjektör kaşesi vurulmalı veya enjektör alındığına dair yazı yazılmalı ve ikinci imza mutlaka alınmalıdır.
7.        Verilen ilaç ile provizyon (reçete arkası) çıktısındaki ilaç ismi aynı olmalıdır.
8.        Reçete arkası çıktısındaki provizyon no ile reçete dökümlerindeki provizyon no aynı olmalıdır.
9.        Raporlu reçetelerde dozlara dikkat edilmelidir.
10.        Reçetedeki hasta adı ile reçete arkası çıktısındaki hasta adının mutlaka uyumlu olması gerekmektedir. Tersi iade gerekçesidir.
11.        Reçetelere reçete içeriği dışında eksik ve/veya fazla ilaç kupürü yapıştırılmaktadır. Bu konuda daha dikkatli davranılması gerekmektedir.
12.        Sağlık Müdürlüğü ile yaptığımız sözleşme gereği reçete içeriği ilaçlar yerine farklı ilaçların verilmesi ve uyarıya rağmen tekrarı sözleşme feshini gerektirmektedir. Bu konuda çok titiz davranılması gerekmektedir.

Saygılarımla


Ecz. Ali Yücel SEÇKİ
Genel Sekreter


21 Ekim 2005     Okunma Sayısı : 4569     Yazdır