TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ BOZKURT HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ BOZKURT HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

 

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos 2021’de yaşanan sel felaketinin ardından Türk Eczacıları Birliğinin 43. Olağan Büyük Kongresinde alınan karar ile yapımı gerçekleştirilen Türk Eczacıları Birliği Bozkurt Halk Kütüphanesi’nin açılışı dün düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.

Açılış törenine Kastamonu Valisi, Kastamonu, Bozkurt ve Abana Belediye Başkanları ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, Denetleme Kurulu, Yüksek Haysiyet Divanı Üyeleri, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile, Bölge Eczacı Odalarımızın Başkanları ve yöneticileri katıldı.

İki katlı kütüphanenin açılışına başta öğrenciler olmak üzere Bozkurt halkı büyük ilgi gösterdi.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, Kütüphanenin açılışında gerçekleştirdiği konuşmada; “Olağanüstü toplumsal olaylarda, sel, deprem gibi vatandaşlarımızın ilaca ve sağlığa erişimde sorun yaşadığı bütün felaketlerde halkımızın yardımına koşmayı görev bilen bir mesleğin mensuplarıyız.

Ezine Çayı’nın taşması sonucunda çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, evlerin su altında kaldığı ve alt yapının kullanılamaz hale geldiği felaket sonrasında, Birliğimizin koordinasyonu ve Kastamonu Bölge Eczacı Odamızın organizasyonu ile Gezici TIR eczanemizde gönüllü meslektaşlarımız 44 gün boyunca 20 bin vatandaşımıza ücretsiz ilaç eczacılık hizmeti ve medikal ürün desteği verdi. Verdiğimiz bu desteklerle Bozkurt’un yaralarını bir nebze de olsa sarmaya yardımcı olduğumuzu düşünüyorum. Şimdi 43. Olağan Büyük Kongremizde aldığımız karar gereğince bir hayalimizi daha gerçeğe dönüştürmenin mutluluğu içerisindeyiz. Özellikle buradaki çocuklarımıza, gençlerimize ve Bozkurt halkına söz verdiğimiz gibi yepyeni bir halk kütüphanesini kullanıma sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün burada sadece bir binanın değil, aynı zamanda hayal gücü ve yaratıcılığa açılan bir dünyanın da kapılarını hizmete açıyoruz. Kütüphanemizin de Bozkurt’a bu amaçla hizmet vereceğine inanıyoruz” dedi.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

17 Ekim 2024