YÜREĞİR YEŞİL KART REÇETELERİ KARŞILANIRKEN
YÜREĞİR YEŞİL KART REÇETELERİ KARŞILANIRKEN
Değerli Meslektaşlar,Yüreğir Sağlık Grup Başkanlığı ve Yeşil Kart Reçete Kontrol Birimi yetkilileri ile Odamız Yönetim Kurulu üyeleri arasında görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmeler sonucu, ilaç ve eczacılık hizmetlerinin daha sağlıklı verilebilmesi ile kontrollerin daha hızlı ve sağlıklı yapılabilmesi için, meslektaşlarımızın aşağıda belirtilen konulara dikkat etmeleri gerekmektedir.
- Reçetelerin 2006 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı hükümlerine uygun olarak karşılanması gerekmektedir. 2006 Mali Yılı B.U.T. 15 Mayıs 2006 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.
- Reçetelerde mutlaka teşhis bulunmalıdır. Reçeteler karşılanırken reçete içeriği ilaçların endikasyonlarının,teşhis ile uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Ayaktan tedavide(Tylol Hot poşet 4*2,Zitromax 500 tab 3*1, Doline Amp 2*1) ve özellikle raporlu reçetelerde (örneğin;Pulmicort turbohaler 3*2) ; maksimal doza azami özen gösterilmelidir.
- Reçeteler karşılanırken eczacılarımızın mesleki ve bilimsel kimliklerini ön planda tutmaları gerekmektedir.
- İlgili ay içerisinde karşılanan reçetelerin faturaları aynı ay içerisinde kesilmelidir. Kesilen faturalar takip eden ayın ilk 5 iş günü içerisinde 08:30- 16:30 saatleri arasında ilgili birimlere teslim edilecektir.
- Reçeteler, her zarfta 99 (doksandokuz) adedi aşmayacak şekilde döküm listesindeki sıraya göre numaralandırılarak,havalı zarflarda teslim edilecektir. Zarf içerisinde sadece reçeteler bulunacak, reçetelere ait fatura, 2 adet döküm listesi ve teslim formu zarf üzerine zımbalanacaktır. Ayrıca reçete bedelinin ödeneceği banka şubesi ile hesap numarası fatura üzerinde (tercihen kaşe ile ) mutlaka belirtilecektir.
- Yeşil Kart Reçete Kontrol Birimine teslimi gerçekleşen evraklarla ilgili olarak: fatura üzerinde yapılması gereken zorunlu düzeltme işlemleri bizzat eczacı meslektaşlarımız tarafından; diğer işlemlerle ilgili olarak da tercihen eczacı meslektaşımız veya eczacıyı temsil edecek ehliyet sahibi personel tarafından yapılmasına dikkat edilmelidir.
- Reçete üzerindeki hasta adı- soyadı ile provizyon çıktısındaki bilgiler mutlaka uyumlu olmalıdır. Reçete üzerinde yapılmış olan düzeltmelerin doktor tarafından onaylanıp, imzalanması gerekliliği unutulmamalıdır. Bu duruma aykırı olan reçeteler eczanelerimiz tarafından karşılanmamalıdır.
- Reçete ve provizyonlarda yer alan isimlerin farklı olması halinde, TC Kimlik No su uysa dahi reçeteler karşılanmamalıdır. Bu ve benzeri durumlar da hastalar ilgili Yeşil Kart Bürosuna yönlendirilmelidir.
- Reçetesi Üniversite Hastanelerinde yazılan hastanın ilgili bölüme sevk edildiğini belirtir sevk belgesi reçeteye mutlaka eklenecektir. Sevkler,sevk tarihinden itibaren 30(Otuz) gün geçerlidir. Özel koşullarda sevk edilenler hariç tutulacaktır.( Diyaliz Hastalarının 3- 6 aylık sevkleri gibi)
- Yeni doğan bebekler için, 60(altmış) güne kadar resmi doğum raporu fotokopisinin reçeteye eklenmesi şartıyla annesi adına yazılan reçeteler karşılanabilir.
- Bilindiği gibi BUT da hastanın ayakta tedavisinde 7 (yedi) günlük ilaç tedavi dozu ödenmektedir. Ancak antibiyotikler 5-7 günlük tedavi dozunda; pnömoni, Bronşektazi, osteomiyelit teşhislerinde 10-14 günlük tedavi dozunda antibiyotik yazılabilir.
- Yeşil Kart reçetelerinde raporlarda ASLI GİBİDİR onayını sadece reçeteyi yazan kurum ve/veya raporu çıkaran kurum yapabilir.
- Eşdeğer ilaç verilirken kurum provizyon sisteminden( Emekli Sandığında olduğu gibi) mutlaka eşdeğer onayı E alınmalıdır. Manuel onay geçerli değildir.
- Reçete Provizyon çıktısının A4 kağıdına alınarak, reçetenin ve kupürlerin de düzenli bir şekilde aynı kağıda yerleştirilmesi; reçete kontrollerinin daha sağlıklı ve daha hızlı yapılmasını sağlayacaktır.
- Yeşil Kart YATAN HASTA REÇETELERİ serbest eczaneler tarafından KARŞILANAMAZ, fatura edilemez.
Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.